Zdravím, mám problé se svým autíčkem (Reanault scenic, 2002) a chtěl bych poradit, co s tím.
Si takhle pěkně jedu a najednou se mi rozsvítila kontrolka elektronické chyby, nebo tak nějak (takovej jakoby svinutej drát + něco) a auto skočilo do nouzovýho režimu, aspoň myslím. Teď po rovince jede tak max. 80 a do kopce tak 50. Prostě to nejde vůbec do otáček, max. tak 3000 otáček, ale než to k nim doleze, tak to trvá snad celej den. Tak jsem s tím zajel na diagnostiku a s tý vylezlo, že je špatnej potenciometr plynového pedálu. Tak pohoda říkám si, sehnali jsme ho na vrakáči a vyměnili, bohužel žádná změna. Tak jsem dále zkusili ještě vyměnit škrtící klapku, ale stále nic. Zběžná prohlídka káblíků, taky nic.
Když třeba zhasnu motor a znova nastartuju, tak kontrolka nesvítí, a když plyn jenom lechtám, tak se nerozsvítí, ale když trochu přišlápnu, tak blik a znova nouzovej režim.
Auto mám tak půl roku, a před 5 měsícama jsem ho předělal na lpg. Celou dobu jezdilo v poho a teď tohle.
Nevíte někdo jakej by mohl bejt problém na co je nutný se podívat.
Díky za rady.
Auto v nouzovém režimu
Auto v nouzovém režimu
Zdravím, docela by mě zajímalo, jestli se objevovala porucha hned po montáži LPG? ozvěte se na moji adresu zgellrich@seznam.cz
Auto v nouzovém režimu
Zdravím,
tuto závadu jsem řešila prakticky celý loňský rok se svou lagunou (2002). Bohužel mi také nepomohlo vyčištění škrtící klapky potenciometru, vyčištění kabelů, výměna klapky z vrakáče až nakonec jsem musela měnit celý potenciometr v autorizovaném servisu a stálo to cca 10 000. Ale nedalo se jinak
tuto závadu jsem řešila prakticky celý loňský rok se svou lagunou (2002). Bohužel mi také nepomohlo vyčištění škrtící klapky potenciometru, vyčištění kabelů, výměna klapky z vrakáče až nakonec jsem musela měnit celý potenciometr v autorizovaném servisu a stálo to cca 10 000. Ale nedalo se jinak

Auto v nouzovém režimu
Tak jsem se sem po delší době dostal a popíšu, jak jsem nakonec dopadl.
Dále jsem řešil shora uvedený problém a pak jednou jedu z práce domů a v prostřed světelný křižovatky konečná. Auto úplně odešlo, nešlo ani nastartovat. Dojel jsem ještě setrvačností 20 m za křižovatku. Kontrolky svítily, ale blikalo kde co. Tak jsme to s kámošem odtáhli do servisu. Bylo to v pátek, provoz jak sviňa a zrovna byla ta sněhová kalamita. Nechal jsem to tam asi do úterý a pak mi mechanik říkal, že mu tam vyjelo asi 12 chybovejch hlášení. Tak pátral po problému a našel nějaký relé, který se mu nezdálo, tak je vyměnil a chyby byly pryč a auto v pohodě. Říkal, že dál už nemůže nic hledat, když to už neukazuje chybu.
Takže asi od konce února jezdím v pohodě a doufám, že už se to nebude opakovat. Takže závada byla nakonec taková chujovina.
Dále jsem řešil shora uvedený problém a pak jednou jedu z práce domů a v prostřed světelný křižovatky konečná. Auto úplně odešlo, nešlo ani nastartovat. Dojel jsem ještě setrvačností 20 m za křižovatku. Kontrolky svítily, ale blikalo kde co. Tak jsme to s kámošem odtáhli do servisu. Bylo to v pátek, provoz jak sviňa a zrovna byla ta sněhová kalamita. Nechal jsem to tam asi do úterý a pak mi mechanik říkal, že mu tam vyjelo asi 12 chybovejch hlášení. Tak pátral po problému a našel nějaký relé, který se mu nezdálo, tak je vyměnil a chyby byly pryč a auto v pohodě. Říkal, že dál už nemůže nic hledat, když to už neukazuje chybu.
Takže asi od konce února jezdím v pohodě a doufám, že už se to nebude opakovat. Takže závada byla nakonec taková chujovina.
Auto v nouzovém režimu
Zdravím, zrovna řeším ten sám problém se škrtící klapou a auto reaguje stejně jako tvoje. Můžeš prosím tě zjistit které to bylo relé a kde je umístěné. Díky za odpověď.