Megane 2 dlouho točí motor, než naskočí
Moderátoři: Pavel, jirka0007, R25tx
Mám megana 1.5 dci 78kW, koupil jsem ho s rozbitým blokem, tak jsem koupil celý nový motor s čerpadlem, vstřikovačema i turbem, zbytek jsem přestrojil ze starého motoru. Vše celkem OK, akorát to dlouho točí než chytne (žhavičky jsem zkoušel samostatně a ty jsou dobré, zkoušel jsem i druhé žhavící rela a taky žádná změna) a spotřebu piše PC neustále okolo 6,5 l/100 km, což se mi zdá dost? Na diagnostice to bylo a psalo to chybu na váze vzduvhu a na snímači kliky. Obě věci jsem dal ze starého motoru, ale nic se nezměnilo
Megane 1.5 dci 78 kW, R19 1.9d
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj může to být způsobeno nižším tlakem nafty od pomocného čerpadla které najdeš na pravé straně už jsem o tom psal. Tak si to přečti jelikož před vysokotlakým čerpadlem je čidlo tlaku které musí být na 3 BAR.
Z toho důvodu to pak může dlouho startovat
Z toho důvodu to pak může dlouho startovat
Už jsem na to přišel (náhodou), byly to poohýbané konektory co vystupjí z počítače, ty se opatrně narovnaly a problém se vyřešil, ale proč byly ohnuté nebo kdo je ohnul? Akorát co mám ještě za problém je, že při napojení na diagnostiku hlási nefunkčnost vzduchové klapky a špatné čidli na váčce, obě dvě věci jsem vymnnil za jiné a je to přád stejné:-(
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To ti musí na diagnostice smazat tyto závady v meganu to tak je uděláno. Třeba já jsem měnil čidlo na klikovce a taky to bylo v ŘJ zapsané musí to smazat všechno i tu váhu vzduchu. Pka budeš mít hned lepší starty
byl jsem na dvou diagnostikách (ani jedna nebyla v originál značkovém servise) a smazat to nešlo. Starty už jsou dobré, akorát vím, že to hlásily obě diagnostiky a nešlo to smazat