Za studena nestartuje.
Za studena nestartuje.
Ahoj mám Scénica r.v.2000 1,9dCi.Mám problé se startováním za studena.Odpoledne už jej nastartuju,ale přes noc se ochladí a nemám šanci nastartovat.Motor točí a občas jako by už chtěl naskočit.Zkoušel jsem to roztáhnout,jenže se mi okamžitě rozsvítí kontrolka STOP.Měl jsem to na diagnostice(nic nezjistili),akorát mi vyčistili EGR ventil a nastartovali.Jenže druhý den ráno jsem opět nenastartoval.V létě jsme vyměnili snímač otáček motoru,ale tam mě upozornila kontrolka a roztáhli mě,jenže tady mě nic neupozorní.Po startu mi také kolísájí otáčky,jakmile se ohřeje,tak se vyrovnají. 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za studena nestartuje.
Ahoj pokud máš multimetr změř si teplotní čidlo na skříni termostatu. Je možné že už je KO a tohle ti potom dělá potom ještě váhu vzduchu. Ale divím se že diagnostika nehlásila žádný chybný kod ještě mě napadá krokový motůrek na vstřikovacím čerpadle pak čidlo tlaku na trubce od nádrže a poslední čerpadlo v nádrži nemusí davat dostatečný tlak.
Za studena nestartuje.
Tak po dlouhém trápení a hledání se nakonec ukázalo,že problém byl v podávacím čerpadle.Díky za návrhy,Radek.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za studena nestartuje.
Ahoj divím se tomu že tohle ti dělalo podávací čerpadlo z nádrže. Čerpadlo co máš v nádrži ti pouze dodává naftu k vysokotlakému čerpadlu. Tak že jediné co by to dělalo že by ti to natočilo motor až třeba na podruhé otočení. To čerpadlo musí dávát určitý tlak což je asi 3,0baru.
Za studena nestartuje.
Čau já mám scenica r.v. 2002 stejný motor jako ty a měl jsem stejný problém! Nicméně po výměně čerpadla, teplotního čidla a spousty jiných věcí po kterých to vžy chvíli startovalo byl problém vyřešen až po výměně vstřiků-oprava cca 10000 i s prací v renault brandýs nad labem www.autokoutcentrum.cz asi jedinej servis kde jsem byl spokojenej... takže si myslim že tě čeká podobná oprava jako mě
Za studena nestartuje.
Právě,že do vysokotlakého čerpadla se mi nafta vůbec nenatlačila,ale jen při teplotě pod 5 stupňů celsia.Na střikách byl tlak OK,dokonce si můj kamarád půjčil střiky a vyzkoušel to.Vyměnili jsme i regulátor tlaku na čerpadle.Jenže jednoho dne jsem přijel na zahradu(byly 2 stupně) a už při otočení klíčku jsem neslišel podávací čerpadlo jak bzučí.Už když jsem tam jel,tak mělo takový divný kolísavý zvuk,jakoby silně vrčelo,ale nastartoval sem..Odtáhli jsme to k němu a nic.Nakonec jeden musel startovat a on vlezl pod auto,poklepal na čerpadlo,to se chytlo,začalo bzučet a najednou nastartovalo.Zatím startuji i při -15 stupních hned na poprvé a čerpadlo má stejný zvuk,nekolísá.Je možné,že se zadřelo ložisko,nevím,nebo tam mohla někdy před tím zamrznout nafta,to fakt nevím,ale zaplať pánbůh je to dobrý,protože tohle hledání mě vyšlo na pěkných pár korun.