Megane Grandtour III
Moderátoři: Pavel, jirka0007, R25tx
Megane Grandtour III
Chtěl bych se zeptat, jak je to se životností motorů 1,5 dCi. Na jiném fóru mi sdělili toto, cituji:" Megane s 1.5dci nebrat, ten motor je fantasticky svymi uzitnymi vlastnostmi, ktere nemaji konkurenci, ale bohuzel jeho zivotnost je doslova tragicka. Masivni problemy bezne uz mezi 50 a 100.000 najetymi km. Nebrat v zadnem pripade. Je to skoda, protoze funkcne je to opravdu fantasticky motor, celkem slusne jede, ma velmi nizkou spotrebu a je krasne tichy, dokonce i za studena. Bohuzel, mozna i proto ze je bran jako diesel pro nejlevnejsi vozy z produkce, se setrilo na materialu vice nez bylo zahodno a ta zivotnost tam opravdu neni. Je to velka skoda, protoze nemit ty problemy se zivotnosti, tak by to byl nejlepsi maly diesel na trhu."
Megane Grandtour III
Jsem vlastníkem Megane II. Mám najeto 210000 Km.Při 100000 jsem nalil špatnou naftu (bokovku) a odešly vstřiky. Až na tuto blbost jezdím bez sebemenší závady. Celoroční spotřeba 4.2 l/100. při pohodové delší jízdě mimo dálnice se dá jezdit i za 3.7 l/100. Nedám na tento motor dopustit. Jak se chováš ty k němu chová se on k tobě, nebo jsem trefil dobrý kus.
Megane Grandtour III
Jestli jsi trefil dobrý kus, tak buď jenom rád, ale podle příspěvků asi budeš v menšině, moc vás takových není. S chováním k motoru a vlastně celkově i k autu já žádný problémy nemám, nejsem žádný ras ani mag.r.