Zdravim,
Potřeboval bych radu přítelkyně má megana 1.6 55kw rv.96 a má problém s volnoběhem.
Nejdříve byl moc nízký to se zpravilo výměnou krokovýho motůrku. Teď je zase moc vysoký někdy 2000- 3000 ot. a houpe. Před výměnou krokáče svítila kontrolka sytiče po výměně zhasla a teď opět svítí. Zkusil sem ještě vyměnit čidlo teploty motoru ale ani to nepomohlo. Ten volnoběh je někdy v pohodě a někdy zase takle blbne už si s tim nevim rady. diagnostika nic neukázala.
Megane I vysoký volnoběh
Moderátoři: Pavel, jirka0007, R25tx
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Megane I vysoký volnoběh
A potom co jsi tam dal krokový motůrek restartoval jsi ŘJ aspoň na celou noc. Krokový motůrek se sám nastaví ale pokud nerestartuješ odpojením ŘJ tak to bude dělat to samé jelikož se řidí podle ŘJ krokáč. Tak že reset ŘJ a pak až nastartoješ bude to chvilku lítat to si upravuje hodnoty ŘJ.
Megane I vysoký volnoběh
Nedavno byla baterka z auta asi 2 dny pač moje draha polovička jaksi nechala rosviceno a rano uz nenastartovala.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Megane I vysoký volnoběh
No jo copak ženy to je jasné tak potom ještě zkontroluj jestli to všude dobře těsní.A hlavně se mrkni jestli není špatný kontakt na konektoru do krokovýho motůrku dělalo mi to totiž když se mi utrhl konektor od krokáče pak mi lítali otáčky neskutečně vysoko. Jo a vyndej ještě krokový motůrek a i když je nový stříkni ho wd40 jelikož teď mě napadla jedna věc se může zasekávat proto ty otáčky přijedeš na křižovatku klapka se vrátí do uzavřené polohy, potenciometr vyšle do ŘJ impuls klapka zavřená a krokáč otevře obtok ale otevře ho moc a už se nestihne vrátit. Tak že další důvod se na to podívat.
Pak dej vědět já mám problém s tím že motor naskočí až na 4 otočení motorem.
Pak dej vědět já mám problém s tím že motor naskočí až na 4 otočení motorem.
Megane I vysoký volnoběh
Jasně zkusim to. A co třeba MAP senzor ten by to dělat nemohl?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Megane I vysoký volnoběh
Map senzor ne jinak řečeno čidlo podtlaku v sání to si řidí pouze regulaci vzduchu k válcům pokud je nízká auto nebude mít tah a pokud zase vysoká tak ti to bude házet určitě chybu na displey a budeš mít vysokou spotřebu. Spíš se soustřeď na všechno okolo krokovýho motůrku.
Megane I vysoký volnoběh
tak je to pořád stejný. Ještě mě napadlo jestli nemůže bejt špatná klapka když svítí ten sytič.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Megane I vysoký volnoběh
Hodně divný prosím tě můžeš to vyfotit, a napsat přesně co to dělá mohl jsem se zmýlit. Děkuji