Dotaz na Sportovní filtr.
Moderátoři: Pavel, jirka0007, R25tx
Zdravim.
Chtela bych se tu zeptat jak mam namontovat npvy sportovni filtr do vozu Renault Megane I 1997 .1.6i ?
Mam tam prozatim ten original cerny kryt apod.,.-) prominte moje popisovani,nevim si s tim rady co odmontovat a jak namontovat sportovni filtr.
Pry mam celej ten cernej kryt s orig.filtrem vymontovat a namontovat novy,mensi,sportovni filtr.
Mohl by mi nekdo poslat foto jak se to montuje?nebo popsat?Dekuji
Chtela bych se tu zeptat jak mam namontovat npvy sportovni filtr do vozu Renault Megane I 1997 .1.6i ?
Mam tam prozatim ten original cerny kryt apod.,.-) prominte moje popisovani,nevim si s tim rady co odmontovat a jak namontovat sportovni filtr.
Pry mam celej ten cernej kryt s orig.filtrem vymontovat a namontovat novy,mensi,sportovni filtr.
Mohl by mi nekdo poslat foto jak se to montuje?nebo popsat?Dekuji
Zkus napsat odkud jsi,třeba ti někdo pomůže - in natura.Ale myslím si,že každý alespoň trochu zručný mechanik z tvého okolí by to zvládl(lacino)... 

Dá se to udělat i na ulici
Stačí vyhodit celej airbox a místo toho dát ten filtr. Lepší je pák ještě nějákou "trubkou" ho dát dál od motoru nebo udělat nějákou přepážku aby nesál teplý vzduch ( to by pak ztrácelo celkem význam)

Megane coach 1.6e
Megane coupe 2.0 16V
Megane coupe 2.0 16V
Takže vyhodit cely orig.filtr i s tím černym krytem a "hadici" co jej nasava vzduch? tim padem mi vznikne vice mista a konec k motoru pripevnim novy sportovni filtr? Takhle to totiz ja chapu jako logicke reseni:-) Jen bych rada vedela z ceho bych to mela prodlouzit jak mi zde radis?
Jen tu "baňku"
vyhoď. A na tu hadici se to dá hned připojit. Jinak se prodavájí přímo prodlužovací trubky se kterýma se to dá prodloužit. Jinak možná stačí skočit do obi a tam se taky dá něco sehnat aby to bylo odolnější vyšší teplotě.

Megane coach 1.6e
Megane coupe 2.0 16V
Megane coupe 2.0 16V
A musim to snad prodluzovat?Protoze mi pride trosku zbytecny prodluzovat o par centimetru vzdalenost protoze tam stejne vetsi misto neni ,takze efekt zadny ,joo kdyby tam byl rozdil treba pul metru ale neni 

Stejne to je jen placebo efekt ten radoby sport filtr kuzel, on staci jen sport. filtr misto obyc papiraku do boxu, usetri se aspon za vymenu pac ten bavlneny staci jen vyprat a jede se dal. Doporucuji znacku KN.
Dekuji za odpovedi.Ja hledala na netu v teto sekci : http://www.tuning-in.cz/renault-tuning/
Vybrala sem si tam uz i potahy ,sterace a zarovky
klidne mi tu doporucte nejaky ten filtr,maji tam par druhu ,diiiky.
Vybrala sem si tam uz i potahy ,sterace a zarovky

No tak co jsem hodit nějáké foto?
Tak asi nejlepší filtry dělá green a KN jsou sice dražší ale pokud se o něj budeš starat máš ho tam napořád 

Megane coach 1.6e
Megane coupe 2.0 16V
Megane coupe 2.0 16V
Foto bude az nejake udelam ,zatim mi tu muze nejkdo poslat fotku jak vypada montaz filtru
Nebo taky doporucit jiny odkaz na filtry apod.