LAGUNA COMBI 1,8 66KW NECHCE TOPIT

1993 - 2015

Moderátoři: Pavel, jirka0007

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

PORADTE,AUTO MI NECHCE TOPIT...TERMOSTAT OK,HADICE ODVZDUSNENY TEDA POKUD TAM JE JEN JEDEN ODVZDUSNOVAK...VIC JSEM NENASEL,RADIATOR TOPENI VYMENEN ZA NOVY V RENAULTU,PRESTO VSECHNO NETOPI ????!!!!!!KDYZ PO NASTARTOVANI NECHAM AUTO AT SE PORADNE ZAHREJE A TERMOSTAT PUSTI I DRUHY OKRUH,TAK VYRAZIM NA CESTU A KDYZ PUSTIM TOPENI,TAK MI JDE TEPLY VZDUCH,ALE PO 20-30 VTERINACH POSTUPNE ZESLABNE AZ FOUKÁ UPLNE VLAZNY AZ STUDENY VZDUCH !!!!POPTAL JSEM SE A REKLI MI ŽE PREJ BY TO TOPENI MELO MIT NEKDE NEJAKY VENTIL ???? JE TO MOZNE ??NEBO CO STIM ???

jirka0007
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka0007 »

Ahoj to mi dělalo taky máš špatný termostat musíš termostat vyndat a dej ho do vařící vody.
Musí hned otevřít a pak ho vyndej a sleduj jak rychle zavírá. Jde o to že sice může dobře otvírat ale jakmile se motor ochladí přes chladič hned zavře a to je špatně musí zůstat pořad otevřený.
A sice ventil na odvzdušnění tam je ale to odvzdušní se to samo od toho tam je taky přepadová hadička do nádobky s vodou.Termostat nesmí při nižší teplota zavřít mě otvírá až při 89 C. Poznáš to taky při jízdě jakmile otevře a projde do motoru ochlazená voda z chladiče neměla by ti klesnout ručička pod 90C jakmile spadne je to termostatem.

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

Diky za radu,mrknu na to hned zitra a pak dam vedet,jen doufam,ze to bude jak řikaš.

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

Tak termostat je ok,po zahrati motoru jsem prolezl hadice az k radiatoru a jsou horke az k nemu,tak nevim proc stale netopi a fouka studeny vzduch ???!!!.....ale kdyz jsem byl zalezly primo az u radiatoru,tak jsem pridaval plyn a slysel jsem jak v nem neco rachoti po pridani toho plynu az do vyssich tocek...(to znamena ze po pridani plynu se zvysila cirkulace vody v okruhu a neco v tom radiatoru se rozvířilo a zaclo rachotit !!!!!!!.........ale co ????????

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

TAK DNES V SERVISU MI REKLI,ZE TO JE TESNENI POD HLAVOU.....DAVAM DO SERVISU A DAM PAK VEDET !!!!!!!!

jirka0007
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka0007 »

Takhle se vydělavají peníze kdyby to bylo těsnění pod hlavou šla by ti teplota nahoru furt bys vařil a hlavně měl bys olej v expanzní nádobce a ještě pod víčkem od nálevky na olej do motoru bys měl od oleje emulzi. Já jsem ti říkal že máš špatný chladící okruh pokud ti rachodilo v chladiči mohl jsi tam mít cokoliv stačilo sundat chladič a vyčistit. Co já už jsem toho rozebral.

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

Jo,Jo mas pravdu auto jsem zavezl radsi ke znamemu at se na to mrkne ! Vypada to ,ze je to fakt nekde ucpane.az bude hotovo dam vedet.Zatim diky.Jo a nevis za kolik by se dal sehnat radiator topeni kdyby bylo nejhur ??Da se dat starsi nebo je lepsi novej ??

jirka0007
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka0007 »

Ahoj chladič seženeš určitě starší ale je potřeba prověřit jestli bude v pořádku a nový

http://autokelly.cz/#PATH=3761801;21;13 ... ST=0|LNG=0|
tady se mrkni na autokelly

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

Tak auto stale netopi uz nevi co dal napada me uz snad nejaka zavrena klapka pod pristrojovkou,ze je porad zavrena a nepusti ten teply vzduch dal !!!!!!!!Zjisteno,ZE OKRUH TEPLE VODY TO MA RADIATOR TEPLY,ALE PORAD FOUKA STUDENY VZDUCH.......TAK ME NAPADA UZ JEN TA NEJAKA KLAPKA.....to znamena rozdelat pristrojovku a mrknout se tam na to ovladani tech klapek !!!!! JINAK NEVIM ???

RMSCENIC

Příspěvek od RMSCENIC »

Ty klapky prozatim vyloučim,pres vikend menim radiator a pak se uvidi.Dam vedet !!!!!!!!!!!

Odpovědět