přední náprava-klepání

1995 - ....

Moderátoři: Pavel, jirka0007, R25tx

Odpovědět
Hubi12

přední náprava-klepání

Příspěvek od Hubi12 »

Zdravím, mám takový dotaz. když jedu a auto se zhoupne třeba na nerovné vozovce a pod. slyším takové klepání. Měnil jsem čep řízení který byl docela volný a i tak nic. Rozhodl jsem se jet na stk kde jsem je požádal ať mi kouknou na všechny čepy. Technik mi sdělil že mám všechny čepy v pořádku. Neví někdo jestli to nemůže dělat třeba uložení tlumičů?

gen-an

přední náprava-klepání

Příspěvek od gen-an »

Co stabilizační tyčky?
Mégane II Grandtour 1.6 16v
r.v. 2004

jirka0007
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

přední náprava-klepání

Příspěvek od jirka0007 »

Ahoj zkontroluj si i čepy řízení.

josefsuchanek

přední náprava-klepání

Příspěvek od josefsuchanek »

Dobrý den, vlastním auto Reanault megane I kombi 1,9 Dci. Klepání přední nápravy jsem také řešil. Těžko jsem hledal příčinu neboť na STK při kontrole čepů vše drželo ja má, žadný silentbloky ramene nebo čepy nevykazovaly žádnou známku opotřebení. Za jízdy se pořád ozývalo klepaní s pření nápravy, které při brždění ztichlo. Jezdil jsem neklidně nějakou dobu a pořád jsem hledal příčinu. Dokonce jsem vyměnil brzdové destičky, držáky brzdových třmenů a vodící čepy. To rovněž nepomohlo. Nakonec jsem při další prohlidce pod autem objevil na spodní straně ramene prasklou objímku, která drží gumové pouzdro stabilizátoru. Protože jsem opotřebené pouzdro včas nevyměnil, došlo k poškození objímky. Oprava byla velmi jednoduchá. Na autovrakovišti stála druhá objímka 50kč a gumové pouzdra pro obě strany byly rovněž za pár korun. Pak už konečně klepání utichlo.

Odpovědět